Tuesday, December 28, 2010

apew nie.....alamak malu nyew!!!!!!!!!

huhuuhu!!! selak2 punye selak..ops!!!!!!!!gamba bile nie...mak ai gamba lamew nie....huhuhu nie gamba kat anew ek miszy x igt lorh....miszy sukew tgk gamba dak kecik yang slalu ngan mama tu...kelaka lorh!!!!!!!!!lucu sgt!!!!!!! miszy try tanye mama...

miszy:mama???nie gamba cpew?????
mama:lah tu gamba along lah..
miszy:yekew huhuhu kelakar nyew hehehe
mama:along memang kelaka masew kecik....

hah!!! dah mula lah mama nie...mcm2 die mengutuk miszy aw...hehehe kelaka lah miszy masew kecik ...!!!!!!!!!!!!!!!!!malunyewr!!!!!!!!!!!!!

adoi mama n papa berdating jewk hehehe

hah?????miszy ke tu...eee kelaka nyewr hehehe apew tu kat kepla???

cantiknyewr mama pakai bju kbya itam...manew miszy???ops r.....??????kelakanyew mama niew kenapa ikat rambut miszy cam tu......mcm pokok kelapa je...argh!!!!!!!! malunyewr!!!!!!!!!!!

hehehe..papa nmpak encem time muda...skunk????hmmm little2 lah hahahahah

p/s; andai masa ley diputarkan balik apew kowang nk jadi?? lu pikir lah sendiri"

kek!!!!!!!!!hmmm cedap kah!!!!!!!!!!!!!!!!!

hmmm...ting2!!! jadi jugak kek miszy nie...miszy wat nie tanpa bantuan sapew2 aw..termasuk mama miszy skali r.....tere x hehehe???? sjak kek miszy menjadi nie menjadi dah kemaruk nk wat kek ....asal pi kedai je beli tepung...asal pegi kedai je beli tu beli nie sampai mama miszy katew kalo lamew2 pokai die hehehe...alah skali skala kan x salah kan...hehehe...u all nak tawu x spnjg miszy wat kek ...kek miszy slalu okey x bentat pown..knp mak cik2 miszy wat.... kek diorg leh jadi bentat ek....bingng miszy memikirkan...hehehe...miszy rasew lah diorg wat kek smbil mengumpat kot sbb tu kek slalu x menjadi tol x kwn2...haha ee.... x baik lah mengumpat owng....miszy ckp owg tapi diew pown smew..huhuhu...
btw...jom smew2 kitew teroka kek yang x berapa nak menjadi nie hehehe.....

berkat kerjasame tepung "blue key" nie kek miszy menjadi aw kekeke

huhuhu......

hmmm..nk pi bakar nie...gerenti sedap pnyer!!!hehehe

hah nie adunan pertama...hehehe adik miszy katew lembut sgt..huhu yeke????

ting...ting...adunan kedua sudah menjadi ...wow!!!!!!cantik!!!!!!!!
 i like!!!!!!!wawawa


p/s: gemuk lah miszy asik mamam kek jewk!!!

Saturday, May 15, 2010

AkAd nIkah!!!!!!!SaPe nIkAh nIe!!!!!!

hehehe...u all jangan terkejut lak....Tajuk di atas nie x de kaitan ngan miszy taw...just miszy nak share ngan korang suasana majlis pernikahan abang cedara miszy belah mama miszy lorh.....hehehe jgn salah sangka aw....hehehe....bile ek majlis nie berlangsung????erm/.....miszy sebenarnye dah lupa bile majlis nie berlangsung tapi rasenyew bulan lpas lah ......heheheh....miszy cuke tengok time majlis akad nikah......miszy tgk abg cedara miszy mcm takowt2 je nk lafaz nikah hehehe.......

kat cinie miszy nak kongsi gamba2 yang miszy amek sewaktu majlis tersebut berlangsung.....

jom came2 kita teroka...









p/s: ngeee kamera fon pown jadi lah... dslr x lar :P

Tuesday, March 16, 2010

IsI AtY SeoRg peReMpUaN!!!!!!!!!!



hmmm... ary nie...fikiranku begitu kusut..memikirkan perhubungan dgn seseorang yang aq cintai...yang selalu gagal di tengah2 jalan...adakah ini semua salah diriku????..ARGH!!!!!!YE!!!..mmg itu tanggapan semua orang terhadap diriku!!!!!! adakah ini berlaku kerana kesalahanku ataupun 
kemahuanku....sememangnye...ramai yang akan berkata ya.........MEMANG SALAH KAU!!!!!!..sedangkan aq meronta-ronta mencari kesalahanku yang aq sendiri tidak tahu...ataupun mungkin ini terjadi kerana dendam yang belum terbalas...mereka tidak rase ape yang aq rase...mereka hanya mencari kesalahanku...lebih-lebih lagi aq seorang perempuan....

ye!!!!!!!!!aq akui ape yang aq buat salah!!!! tapi mereka tidak pernah tanya...knp???ape die buat????ape yang die buat???ape yang ko rase???knp ko buat cam tu?????...x de seorang pon yang tanya...walaupom rakan-rakanku sendiri...ye!!!!!!aq tahu aq sape untuk diorg percaya ckp aq!!!!!!!...munkin mereka tidak nampak kesalah dirinya...tetapi mereka nampak kesalanku...argh!!!!!!!!!ape????cinta???dah x de dlam kamus hidup aq !!!!!!sayang????????...aq sering disakiti bukan disayangi...ujian??????..terlalu banyk ujian yang aq terima sehingga aq sendiri buntuh untuk mencari jalan penyelesaian....hati????????aq sering menjaga perasaan orang lain ...tapi........perasaan aq????sakit!!!!!!!!!!!!!!!menangis!!!!!!!!!!tiada sape yang tahu.....
ye !!!!!!!!!mmg aq nampak epy!!!!!!!!!tenang!!!!!!!!!sentiase tersenyum!!!!!!!!!!!!!!! namun hakitkatnye....aty aq sakit ...tiade siape yang memahami diriku......betape sedihnye atyku!!!!!!!!!!

cinta????.....
tiade siape yang phm ape itu cinta selain org yang sudah mengalaminye.....
namun bagiku...cinta itu perit!!!!!!!!!!
isi hatyku sebagai seorng kekasih........
nurkilan....
miszynurul....
i'am still loving u
but ...i can't accept u again.......
u still in my memory....

p/s: melangau sebentar hahaha bersama kitkat...

Saturday, January 2, 2010

MaRi-MaRi TrY BuAt kEk!!!!!!!!~~~~~~~


*gamba ehsan dari "screamcute"*

hYe KoRaNg cEmUa....miNgGu lPs NuRuL sIbUk sGT..sIbUk nGn wAt kEk lOrH...nUrUl uWaT NgAn mMbEr NuRuL AeIn...ReSeiNyEwR X SuSh PoN SeNaNg gIlEr..Men CaMpAk2 jE bAhAn nYeWr....CaMpAk pUnYeR CaMpAr tUp tUp MeNjAdI PeRh aPeW LgI jErIt lAh hOrEy HuHuHu...SePnJg tImE uAt kek McM2 YANG bErLaKu....hUhU bEsT TaW...

-ReSePi kEk cOkElAt-
2 cawan gula kaster nak lebih pown leh klu nak mati cpt berbanyak-banyak kan lah
butter 250g
3/4 cawan serbuk koko
telur gred A 3 biji
2 cawan tepung penaik
susu cair ikut suke aty korang nak letak berapa
2 tutup esen vanilla
-carenyewr-
1.campurkan gula kaster dan butter gaulkan sehingga sebati
2.masuk telur 3 biji and esen vanila kalau ekat masukkan sedikit susu
3.masukkan tepung penaik ngan serbuk koko gaul hingga sebati
4.letakkan semua bahan diatas loyang yang sudah disapu minyak 0r butter
5.bakar duduk dpn oven tunggu smpai siap....sampai berjanggut on x kesah

p/s:apew lagi yok buat kek!!!