Wednesday, April 17, 2013

♥"mingu-mingu terakhir aww!!! scary!! "♥

Hye.. salam satu Malayasia… hurm.. lama jugak kan miszy tak update blog…bukan sengaja skarang miszy busy dengan final yang bakal tiba.. nie pown.. miszy curi-curi masa untuk update blog…
tak tahu kenapa .. hati miszy mcm takot jewk nak jalanan exam kali nie… walhal satu paper jewk…
agak-agak korang.. “subject LAW” nie paper “killer” x? ish miszy nie… adew plak Tanya cm tu.. nie bawu blaja basic belom betul2 dalam dah mcm owing nak give up (bermonolog sendiri) :P

hurm by the way …. Alhamdulillah skarang ramai yang sokong miszy… bagi miszy semangat… dan tips-tips yang berguna sebelum miszy jawab exam.. fuh!!! Dan sekarang miszy rasa lebih tenang berbanding dulu J so… kat sini miszy nak share dengan korang-korang yang nak jawab exam lagi-lagi “time” dah nak “last minute” nie…

·         Tidur awal dan bangun sebelum subuh untuk membuat “revision” hehehe sampai waktu subuh…  jangan lupa solat subuh yew!!  (nie tips yg slalu sgt kitew dgr tol x?)
·         Sebelum masuk dewan… kol ibu bapa minta restu diorang untuk menjalanani final exam… bukan nak kahwin jewk kene minta restu nak exam pun kena taw! (nie tips dari mr.robot)
·         Kalau study focus pada study jgn ber”online” plak hehehe (nie tips dari mama)
·         Jangan lupa solat hajat minta petunjuk dari ALLAH.. agar dipermudahkan setiap urusan yang dilakukan (nie tips dan nasihat yang selalu papa miszy ingatkan kepada anak-anak die)
·         Sentiasa mengulangkaji pelajaran (mcm poyo jewk tapi hakikatnya memang betul kan kalo tak buat “revision” cm ne nak jawab exam hehehe )
·         Sentiasa yakin dan berfikiran positif (nie tips dari miszy sendiri)
·         Sentiasa memaafkan dan memohon maaf kepada orang yang kita benci mahupun musuhi agar kita sentiasa tenang untuk menjawab exam… (tak perlulah gaduh-gaduh .. try to be matured okey J)
·         Amalkan doa sebelum masuk dewan peperiksaan 



“a hai yi ‘ lanaa min amrinaa rashadaa”

Maksudnya : YA ALLAH , persiapkan kami mengenai denganurusan kami dengan petunjukMU

p/s: study law chapter 1… ops!! Adew lagi 9 chapter argh!! Kusut kepala!!

No comments: