Wednesday, April 17, 2013

♥"mingu-mingu terakhir aww!!! scary!! "♥

Hye.. salam satu Malayasia… hurm.. lama jugak kan miszy tak update blog…bukan sengaja skarang miszy busy dengan final yang bakal tiba.. nie pown.. miszy curi-curi masa untuk update blog…
tak tahu kenapa .. hati miszy mcm takot jewk nak jalanan exam kali nie… walhal satu paper jewk…
agak-agak korang.. “subject LAW” nie paper “killer” x? ish miszy nie… adew plak Tanya cm tu.. nie bawu blaja basic belom betul2 dalam dah mcm owing nak give up (bermonolog sendiri) :P

hurm by the way …. Alhamdulillah skarang ramai yang sokong miszy… bagi miszy semangat… dan tips-tips yang berguna sebelum miszy jawab exam.. fuh!!! Dan sekarang miszy rasa lebih tenang berbanding dulu J so… kat sini miszy nak share dengan korang-korang yang nak jawab exam lagi-lagi “time” dah nak “last minute” nie…

·         Tidur awal dan bangun sebelum subuh untuk membuat “revision” hehehe sampai waktu subuh…  jangan lupa solat subuh yew!!  (nie tips yg slalu sgt kitew dgr tol x?)
·         Sebelum masuk dewan… kol ibu bapa minta restu diorang untuk menjalanani final exam… bukan nak kahwin jewk kene minta restu nak exam pun kena taw! (nie tips dari mr.robot)
·         Kalau study focus pada study jgn ber”online” plak hehehe (nie tips dari mama)
·         Jangan lupa solat hajat minta petunjuk dari ALLAH.. agar dipermudahkan setiap urusan yang dilakukan (nie tips dan nasihat yang selalu papa miszy ingatkan kepada anak-anak die)
·         Sentiasa mengulangkaji pelajaran (mcm poyo jewk tapi hakikatnya memang betul kan kalo tak buat “revision” cm ne nak jawab exam hehehe )
·         Sentiasa yakin dan berfikiran positif (nie tips dari miszy sendiri)
·         Sentiasa memaafkan dan memohon maaf kepada orang yang kita benci mahupun musuhi agar kita sentiasa tenang untuk menjawab exam… (tak perlulah gaduh-gaduh .. try to be matured okey J)
·         Amalkan doa sebelum masuk dewan peperiksaan 



“a hai yi ‘ lanaa min amrinaa rashadaa”

Maksudnya : YA ALLAH , persiapkan kami mengenai denganurusan kami dengan petunjukMU

p/s: study law chapter 1… ops!! Adew lagi 9 chapter argh!! Kusut kepala!!

Monday, April 1, 2013

♥"final exam is coming!!!! "♥


Hye salam satu Malaysia, hurm lama juga kan? Miszy x update blog … al-maklumlah miszy terlampau bz menguruskan proses latihan industri.. sampai-sampai blog miszy nie terabai …. Kecian die… hehehe
Alhamdulillah .. miszy telahpun mendapat tempat untuk menjalani proses praktikal nanti .. nak tahu kat mana??? Hehehe mesti lah kawasan yang berdekatan dengan rumah miszy hehehe “Majlis Pebandaran Pasir Gudang” hehehe nie lah tempat praktikal miszy selama 6 bulan… miszy berharap sangat proses latihan industry nanti berjalan dengan lancar… amin
Hurm 25.4.2013 tak sabar nak tunggu tarikh keramat nie…
Time nie lah miszy nak dating puas2 dari jam 2.00 ptg sampai jam 4.00 ptg hehehe
Nk tawu tak … miszy dating ngan sapa?
Hehehe nama die law….
Dia ade anak…
«  Anak pertama namanya federal court
«  Anak kedua lak court of appeal
«  Anak ketiga high court

Dari situ pown korang dah ley agak kan die sapa.. hehehe
Argh!! Tarikh tu tarikh final exam bagi subject law… doakan miszy ea J

p/s :rasew macam nak makan megi lah plak hehehehe