Thursday, February 28, 2013

♥"my baby dah "gemuk" "♥

salam satu Malaysia.... fuh!! penat betul sejak bergelar pelajar sem "3" ... banyak benda yang miszy terpaksa uruskan... lagi-lagi hal yang berkaitan dengan latihan industri...
 "YA ALLAH kau permudahkanlah setiap urusanku menjalani tempoh sebagai pelajar sem "3" di Politeknik Sultan Idris Shah "

okey... back to my story... "my baby dah "gemuk""??? hehehehe
mesti korang tertanya-tanya sejak bila miszy kahwin nie??
hehehehe ... alahai... lupa lah tu..... 
kan miszy pernah cerita tentang anak-anak miszy yang nakal-nakal...???
tapi skunk anak miszy tinggal sekor jewk...
hurm sedey biley ckp lebey-lebey pasal anak-anak miszy nie hehehe 
"anak-anak miszy"
(kalo nk tawu sapew mereka klik jewk link tu) ...hehehe


hah!!!! nampak x tu???
si cumi!!! degil gilew....tak kire apew pon jadi... die tetap nak duk atas peha miszy...
miszy igt kucing jewk pandai nk bermanja dengan kitew nie... upewnyew.....
anak miszy si cumi pown sama..... kalo boley lagi tinggi die nak duduk....
semakin gemuk kan si cumi??? hehehehe
harus lah "mcm tuan die"
rasa bangga lak bilew ramai kawan miszy ckp si cumi nie gemuk...
hehehehe....adew yg minta tips lagi mcm anew nk jaga sampai "kura-kura" nie gemuk cm miszy punyew....

hope sangat cumi semakin sihat...sihat...dan ...sihat...
macam mama die... :P
("ops!!! x malu!!! bahasakan diri sendiri mama :P")

p/s: cepat lah... abis sem 3... x saba-saba nak praktikal walhal tempat praktikal x jumpew ag...ngeee :P

Wednesday, February 20, 2013

♥"facebook...??twitter...?? tempat mengutuk?? ops!! pless ubah lah "♥

 

salam satu Malaysia... ALHAMDULILLAH kerana Allah s.w.t masih lagi memberikan miszy nafas untuk meneruskan liku-liku kehidupan miszy walaupon kadang-kala miszy terpaksa menempuh segala rintangan yang ada....so ... cm ne ngan kehidupan seharian korang??? adakah berjalan seperti biasa ?? hehehe ceyh ayat cm pakar motivasi plak kitew... hehehe 
bagaimana pula ngan kehidupan miszy??? 
hurm... masih berjalan seperti biasa ... penuh dgn keceriaan.. kesedihan...hahaha warna-warni aw...
korang adew???
bila sebut kesedihan .....
mesti perit kan???? 
ya!! perit sgt... itu jewk yg dpt miszy jawab...
lagi-lagi bilew kitew di permainkan oleh orang yg paling kitew percaya... dan paling kitew syg...
dan yang pasti setiap org tentu pernah mengalaminya kan ??? hehehehe
tapi "orang" disini bukan lah "pakwe" or "makwe" malah "sahabat" kitew sendiri??
bagi miszy... twitter...facebook...tagged....hi5...myspace
bukanlah sesuatu yg berfaedah (walaupon miszy sendiri adew)
sbb kat situ lah tempat  mencurahkan segala-gala yg terpendam walaupon benci kat membe sndiri...
tipu lah kalo x penah wat..
miszy sndiri pown pernah...tapi sikap syg terhadap kawan.. nak jaga perasaan kawan... miszy akan berfikir dahulu sebelum nak post sesuatu... sbb miszy dah rasew mcm manew "sahabat" sendiri... mengutuk kitew kat laman sosial nie...
wow!! perit... 
dan sbb itu juga miszy takot untuk berkwn ngn org..
x salah kalo adew laman sosial.... and x salah juga kalo jaga perasaan owg len kan sebelom post sesuatu...
betol kn????
so ...
" paham-paham sendiri lah "

p/s: post nie untuk peringatan kitew semua sbb kitew bukan lah seorang yg "sempurna" tepuk dada tanya lh selera.... 

Thursday, February 14, 2013

♥yok buat spageti!!!!♥

hye salam satu Malaysia... hehehe hari nie miszy nak jadi cheff "bujang" hehehe sesuai x???
so skunk korang kene panggil miszy.... "cheff miszy" okey....
ary nie miszy nk share ngan korang semua yang bujang-bujang mcm anew nk masakan yg paling ringkas
so jom ke dapur "bujang cheff"

Spageti ala miszy si bujang "poli" hahahah

barang-barang yang perlu adew.... kalo x dew... citew die x jadi lah spageti anda semua hahaha 
(gamba ehsan dari google)


  

♥1 packet mee spageti♥
♥sos kimball spageti♥
♥hirisan sebiji bawang besar n 2 bawang putih♥
♥lada boh♥
♥sosej dan sedikit cendawan butang♥

cara-caranya

♥mee spageti♥
rebus mee spageti dengan air sampai ia lembut 

♥kuah spageti♥
ambil satu periuk besar dan tuangkan sedikit minyak
tumis bawang merah dan bawang putih tersebut sehingga nek bau
campurkan bahan tumisan tersebut dengan satu "senduk" lada boh kacau sehingga pecah minyak
masukkan 1 botol sos kimball spageti 
masukkan gula, garam dan sedikit perasa 
campurkan sosej dan cendawan butang
kacau sehingga ia masak...

cak!!!!! dah siap!!!


p/s: so pasnie try lah buat untuk yg tersyg... hehehe miszy nk buat untuk my boyfie hehehe harap2 die suke sbb famili miszy dah asew and Alhamdulillah dapat komen yg positif :) selamat mencuba!!

Wednesday, February 13, 2013

"♥sem 3... pangkor mari♥"

salam satu Malaysia.. hehehe dari tajuk tu korang mesti dah tahu kan apew yg miszy nak citew kan kat kowang kan.. harus lah trip ke pangkor tu.. tol x??? hehehehe
hurm nk citew semua apew yg terjadi kat sana .. memang tak lah... hahaha sebb kang buhsan pulak dgr "jari miszy berceloteh" hehehe
so miszy wat keputusan tuk "share" kat korang gamba masa dekat "pangkor" bersama classmate...
jom teroka!!!

day 1......


♥bertolak dari poli sabak bernam ke pangkor ye!!!!♥
♥dalam feri bersama classmate "hanya 20 ringgit perjalanan pergi dan balik♥
♥sesampai di Pangkor terus nek van pink untuk ke chalet di teluk nipah ...."jambu gitu"♥


♥berkayak bersama classmate♥
♥bermain valleyball with my classmate♥
♥latihan dalam kumpulan bersama "group fishing"♥

day 2


♥ber"snorkeling di pulau gia♥
♥memancing dan mencari siput yat...yat.. bersama classmate♥
♥\karoke time.. masing2 tunjuk bakat hahaha♥

day 3


♥sukaneka bersama classmate hehehe♥
♥pink van dah mari.. ngeee kene balik dah :( ♥
♥akhirnya sampai semula ke lumut selamat tinggal pangkor♥


♥sem 3 pulau pangkor!!!!!!!!!! peace!!!!!!! ♥

p/s: balik dari pangkor asew badan dah nek lah ngee!!! nak kurus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, February 1, 2013

♥"pangkor punyew pasal!! sungai besar i'm coming"♥


Hehehe… hye salam satu Malaysia… hehehe wow!! Ary nie dah masuk bulan februari kan??? Hehehe x lama agie miszy cuti mid sem ….” Waduh-waduh nggak sabar mahu balik jaybee “ (amek ko indon mari sudah) hehehe…. Tapi sebelom cuti raya cina miszy akan ke  ‘’pangkor”… and yang bestnyew kali nie miszy bawa bby miszy sekali …. Sapew lagi kalo bukan bby “cumi” hehehe… hah!! Penat betol ary nie … sehari suntuk pergi merayau “sungai besar” bersama classmate hehehe sbb kan satu tujuan jewk … 
nk tawu apew??
Hahaha “kasut “crokklah” (x tawu lah miszy betol ke salah ejaan miszy tu ) hehehe… gara-gara snorkeling punyew pasal "melayang" 15 inggit walhal kat jaybee kasut crokk just 10 inggit jewk…. Ngee…
Jalan punya jalan cop!!!! Miszy nk ke kedai 2 inggit (miszy mampu kedai 2 inggit jewk x mcm kowang barang brand .. pewh!! Walah) apew lagi "capai" satu beg untuk si “bby cumi” hehehe die pown kene lah adew beg bawu ..x kan miszy jewk yg nak bawu tol x??? and nak jadikan citew.. jalan punyew jalan tup!!! Hehehe comel nyew “benda alah nie” so ngan wat mukew kesian minx classmate beli kan hahaha 2 inggit je x kan kedekot kot… hahahah…. Agak2 uols apew “benda alah tu”??? hahahaha….

Jeng…jeng….kalo  Kowang Nampak ada benda yg pelik … tu lah “benda alah” tu… hahahaha




p/s :-Spongebob merah hahaha !!!! Nampak sgt miszy nie  bawu berumo 2 tahun hahaha bukan 20 tawun … tol x???