Tuesday, August 6, 2013

♥"raya datang lagi.. Alhamdulillah :) "♥

hari raya photo: Selamat Hari Raya phphSOvCJPM_zps81dcfbad.jpg
hye semua .. :) lama miszy tak update blog kan?? bukan apa.. skunk miszy terlampau busy dengan kerja.. al-maklum lah skunk kan dah jadi "budak praktikal" hahahaha mcm2 benda kene ...
hah!! cam ne ngan pose korang?? penuh tak... yang penuh tu Alhamdulillah lah.. yg x penuh tu jgn buat-buat tak tawu... pandai-pandailah ganti ye ... pejam celik.. pejam celik dah nak raya... ngee senang cite "esok dah raya" ye!!! hehehe bestnyew..?? so korang semua balik mana?? mesti masing-masing excited kan? kesian kat miszy aw.. last day pose still keje lagi ngee.. tapi sebenarnyew miszy tak rasew pown yang ari nie miszy berkerja... mcm dok mengular je nie hahaha... Al-maklum lah ofis kosong... owang pown dah tak dew.. so apew lagi kitew enjoy lah... hehehe
so kesempatan ini, miszy nak ucapkan .. selamat hari raya maaf zahir dan batin
kepada readers sekalian..
manalah tahu miszy adew terkasar bahasa
lagi-lagi tang mengumpat perangai manusia..
al-maklum lah kitew nie manusia mestii adew kekurangannya 
yang nak pulang ke kampung halaman tu
berhati-hati lah di jalan raya...
"SELAMAT HARI RAYA"

p/s: x saba nak balik mersing malam nie... semoga dipermudahkan perjalanan miszy sekeluarga...

Thursday, May 30, 2013

♥"roda tu sentiasa berputar lah.. kawan :) "♥

Page Divders

Salam satu Malaysia semua..hari nie miszy tak mo “promote” barang tapi miszy nak share kan tentang diri miszy lak … ALHAMDULILLAH result untuk sem 3 dah keluar… heehehe tapi miszy betul2 “down” sebb result jatuh walaupun tak teruk mana tapi miszy rasa miszy dah hampa kan hati mama and papa miszy yang nak miszy dapat dekan ngee…
Tapi nak wat cam ne kan?? Result pown dah keluar kan? Jadi, sekarang yang mampu miszy buat ialah hanya bersyukur dengan apa yang miszy dapat… betul tak?

So kali nie miszy nak bagi sedikit sebanyak nasihat kat adik-adik serta kakak or abang-abang kat luar tu .. jangan lah give up lebey-lebey sgt… hehehe bukan ke dah jadi resmi padi “roda tu sentiasa berputar , orang yang sentiasa berada di atas mungkin boleh jatuh menjunam” dan tak semestinya bila kita jatuh menjunam tu x semestinya kita tak boleh bangkit balik tol tak?

Jadi apa salah nyew kalau kita jatuh…dan tak salah juga kalau kita cuba untuk bangkit balik kan? Lupa kan jewk apa orang len nak ckp.. tutup telinga and teruskan berusaha lebih sikit dari sebelum nyew… adat lah kalau penat siket hehehe kata nak bangkit tol tak… tapi awas jangan hangat-hangat tahi ayam jewk ngee.. yelah orang sekarang nie kalau hari nie punyew lah kuat azam nak jadi yg terbaik tiba-tiba esok nya… “argh!! Malas lah” hahaha (nie peringatan untuk miszy juga) ngeee…. (terasa pula diri hamba ini)

p/s: Nampak sangat ayat miszy tergantung kan…. Miszy terpaksa out dulu mama sudah membebel :P

Thursday, May 16, 2013

♥"selamat hari guru "♥


salam satu Malaysia.. hehehe 16 mei kan ari nie? “SELAMAT HARI GURU” kepada guru-guru di Malaysia … hehehe tak lupa juga kepada ibubapa kitew.. mereka juga merupakan guru yang mengajarkan erti sesebuah kehidupan dari kitew masih baby sehingga lah dah besar panjang .. betul tak?

Alhamdulillah .. semakin hari semakin dekat masa result final exam sem 3 miszy nak kuar. Ya Allah takutnya…. Dan tak lama lagi miszy juga akan menjalani latihan industry hurm tak tahu lagi macam mana miszy nak bahagikan masa ngan kerja, blogger, and bisnes online miszy tu.. harap-harap dipermudahkan segala urusan miszy… hah!!!
Ari nie miszy nak mempromosikan barang baru nie hehehe…nak tahu ape jom kitew teroka !!


TELEKUNG POKET PAINTED

-untuk muslimah yang ingin menjaga solat tanpa mengira TEMPAT dan WAKTU.
-untuk muslimah yang was-was tentang kebersihan telekung awam/wakaf di kompleks beli belah, station minyak, RnR dan surau-surau yang sering berbau dan lembab.
-malah, ia juga sesuai dijadikan hadiah kepada orang yang tersayang

Ciri-ciri TELEKUNG POKET PAINTED:

-Daripada fabric ABUTAI
-Motifnya diwarnakan
-Disertakan dengan beg kecil mengikut warna telekung
-Saiz seperti dalam gambar
-Sangat ringan dan boleh dilipat sekecil genggaman
-Mudah dibasuh tangan dan cepat kering
-Terdapat dalam pelbagai jenis warna

#sesuai dipakai dengan pakaian yang lengkap kerana fabriknya nipis dan ringan.

-untuk maklumat lanjut, PM saya ataupun pergi ke website kami di :
http://miszyshop.com/?p=telekung_poket_painted


p/s: rasew macam nak makan burger lah … ngee

Saturday, May 11, 2013

♥"pernah dengar Jam ke-kanan?? "♥

Hye salam satu Malaysia… Alhamdulillah hari ini miszy diberikan peluang untuk ucapkan selamat hari ibu untuk mama .. by the way.. selamat hari ibu kepada semua ibu-ibu di dunia.
Okey, hari ini miszy nak share tentang jam ke-kanan nie, semenjak miszy bukak blogshop nie asyik nak promote barang je hehehe seronok bila kitew dapat belajar bagaimana nak berurusan dengan orang ramai.

APA KELEBIHAN JAM KEKANAN NI?


1. Sebagai pengimbang semulajadi setiap detik/saat.
2. Menjadikan fikiran lebih tenang dengan penghantaran mesej 
    tenaga secara tetap dan sekata.
3. Membantu mengawal rentak jantung
4. Mengharmonikan sistem kesemua kelenjar.
5. Memenuhi falsafah hukum 7 kuasa menguasai tenaga.



MENGUKUHKAN 7 KEADAAN:



1. Keberanian mengatasi Kesilapan.
2. Kelajuan mengatasi Kelewatan.
3. Kemudahan mengatasi Rintangan.
4. Kestabilan mengatasi Kucar-kacir.
5. Kekuatan mengatasi Kelemahan.
6. KEUNTUNGAN mengatasi KERUGIAN.
7. KEJAYAAN mengatasi KEGAGALAN.

"Jadi, jom bertukar ke jam ke-kanan"


Jam Silicon Nano ANTICLOCKWISE
-Konsep Jam Hijrah Timepieces ini Mix & Match-
-Pilih padanan Muka (Face) dan Tali (Strap) mengikut kesukaan anda-
-Terdapat dalam pelbagai jenis warna yang menarik-
Jam Tangan Wanita ANTICLOCKWISE
Terdapat 2 design yang menarik 
- HW01 (Jawi/Arabic) -
- HW02 (Rumi)-



Untuk maklumat lanjut mahupun untuk membuat tempahan sila lawati blogshop kami di :



 ( BAGI Jam Silicon Nano ANTICLOCKWISE)

 (BAGI Jam Tangan Wanita ANTICLOCKWISE)

ATAUPUN CARI KAMI DI :

 “"Kami Komited Ke Arah Kecemerlangan Produk Islamik"

Wednesday, April 17, 2013

♥"mingu-mingu terakhir aww!!! scary!! "♥

Hye.. salam satu Malayasia… hurm.. lama jugak kan miszy tak update blog…bukan sengaja skarang miszy busy dengan final yang bakal tiba.. nie pown.. miszy curi-curi masa untuk update blog…
tak tahu kenapa .. hati miszy mcm takot jewk nak jalanan exam kali nie… walhal satu paper jewk…
agak-agak korang.. “subject LAW” nie paper “killer” x? ish miszy nie… adew plak Tanya cm tu.. nie bawu blaja basic belom betul2 dalam dah mcm owing nak give up (bermonolog sendiri) :P

hurm by the way …. Alhamdulillah skarang ramai yang sokong miszy… bagi miszy semangat… dan tips-tips yang berguna sebelum miszy jawab exam.. fuh!!! Dan sekarang miszy rasa lebih tenang berbanding dulu J so… kat sini miszy nak share dengan korang-korang yang nak jawab exam lagi-lagi “time” dah nak “last minute” nie…

·         Tidur awal dan bangun sebelum subuh untuk membuat “revision” hehehe sampai waktu subuh…  jangan lupa solat subuh yew!!  (nie tips yg slalu sgt kitew dgr tol x?)
·         Sebelum masuk dewan… kol ibu bapa minta restu diorang untuk menjalanani final exam… bukan nak kahwin jewk kene minta restu nak exam pun kena taw! (nie tips dari mr.robot)
·         Kalau study focus pada study jgn ber”online” plak hehehe (nie tips dari mama)
·         Jangan lupa solat hajat minta petunjuk dari ALLAH.. agar dipermudahkan setiap urusan yang dilakukan (nie tips dan nasihat yang selalu papa miszy ingatkan kepada anak-anak die)
·         Sentiasa mengulangkaji pelajaran (mcm poyo jewk tapi hakikatnya memang betul kan kalo tak buat “revision” cm ne nak jawab exam hehehe )
·         Sentiasa yakin dan berfikiran positif (nie tips dari miszy sendiri)
·         Sentiasa memaafkan dan memohon maaf kepada orang yang kita benci mahupun musuhi agar kita sentiasa tenang untuk menjawab exam… (tak perlulah gaduh-gaduh .. try to be matured okey J)
·         Amalkan doa sebelum masuk dewan peperiksaan 



“a hai yi ‘ lanaa min amrinaa rashadaa”

Maksudnya : YA ALLAH , persiapkan kami mengenai denganurusan kami dengan petunjukMU

p/s: study law chapter 1… ops!! Adew lagi 9 chapter argh!! Kusut kepala!!

Monday, April 1, 2013

♥"final exam is coming!!!! "♥


Hye salam satu Malaysia, hurm lama juga kan? Miszy x update blog … al-maklumlah miszy terlampau bz menguruskan proses latihan industri.. sampai-sampai blog miszy nie terabai …. Kecian die… hehehe
Alhamdulillah .. miszy telahpun mendapat tempat untuk menjalani proses praktikal nanti .. nak tahu kat mana??? Hehehe mesti lah kawasan yang berdekatan dengan rumah miszy hehehe “Majlis Pebandaran Pasir Gudang” hehehe nie lah tempat praktikal miszy selama 6 bulan… miszy berharap sangat proses latihan industry nanti berjalan dengan lancar… amin
Hurm 25.4.2013 tak sabar nak tunggu tarikh keramat nie…
Time nie lah miszy nak dating puas2 dari jam 2.00 ptg sampai jam 4.00 ptg hehehe
Nk tawu tak … miszy dating ngan sapa?
Hehehe nama die law….
Dia ade anak…
«  Anak pertama namanya federal court
«  Anak kedua lak court of appeal
«  Anak ketiga high court

Dari situ pown korang dah ley agak kan die sapa.. hehehe
Argh!! Tarikh tu tarikh final exam bagi subject law… doakan miszy ea J

p/s :rasew macam nak makan megi lah plak hehehehe


Thursday, February 28, 2013

♥"my baby dah "gemuk" "♥

salam satu Malaysia.... fuh!! penat betul sejak bergelar pelajar sem "3" ... banyak benda yang miszy terpaksa uruskan... lagi-lagi hal yang berkaitan dengan latihan industri...
 "YA ALLAH kau permudahkanlah setiap urusanku menjalani tempoh sebagai pelajar sem "3" di Politeknik Sultan Idris Shah "

okey... back to my story... "my baby dah "gemuk""??? hehehehe
mesti korang tertanya-tanya sejak bila miszy kahwin nie??
hehehehe ... alahai... lupa lah tu..... 
kan miszy pernah cerita tentang anak-anak miszy yang nakal-nakal...???
tapi skunk anak miszy tinggal sekor jewk...
hurm sedey biley ckp lebey-lebey pasal anak-anak miszy nie hehehe 
"anak-anak miszy"
(kalo nk tawu sapew mereka klik jewk link tu) ...hehehe


hah!!!! nampak x tu???
si cumi!!! degil gilew....tak kire apew pon jadi... die tetap nak duk atas peha miszy...
miszy igt kucing jewk pandai nk bermanja dengan kitew nie... upewnyew.....
anak miszy si cumi pown sama..... kalo boley lagi tinggi die nak duduk....
semakin gemuk kan si cumi??? hehehehe
harus lah "mcm tuan die"
rasa bangga lak bilew ramai kawan miszy ckp si cumi nie gemuk...
hehehehe....adew yg minta tips lagi mcm anew nk jaga sampai "kura-kura" nie gemuk cm miszy punyew....

hope sangat cumi semakin sihat...sihat...dan ...sihat...
macam mama die... :P
("ops!!! x malu!!! bahasakan diri sendiri mama :P")

p/s: cepat lah... abis sem 3... x saba-saba nak praktikal walhal tempat praktikal x jumpew ag...ngeee :P

Wednesday, February 20, 2013

♥"facebook...??twitter...?? tempat mengutuk?? ops!! pless ubah lah "♥

 

salam satu Malaysia... ALHAMDULILLAH kerana Allah s.w.t masih lagi memberikan miszy nafas untuk meneruskan liku-liku kehidupan miszy walaupon kadang-kala miszy terpaksa menempuh segala rintangan yang ada....so ... cm ne ngan kehidupan seharian korang??? adakah berjalan seperti biasa ?? hehehe ceyh ayat cm pakar motivasi plak kitew... hehehe 
bagaimana pula ngan kehidupan miszy??? 
hurm... masih berjalan seperti biasa ... penuh dgn keceriaan.. kesedihan...hahaha warna-warni aw...
korang adew???
bila sebut kesedihan .....
mesti perit kan???? 
ya!! perit sgt... itu jewk yg dpt miszy jawab...
lagi-lagi bilew kitew di permainkan oleh orang yg paling kitew percaya... dan paling kitew syg...
dan yang pasti setiap org tentu pernah mengalaminya kan ??? hehehehe
tapi "orang" disini bukan lah "pakwe" or "makwe" malah "sahabat" kitew sendiri??
bagi miszy... twitter...facebook...tagged....hi5...myspace
bukanlah sesuatu yg berfaedah (walaupon miszy sendiri adew)
sbb kat situ lah tempat  mencurahkan segala-gala yg terpendam walaupon benci kat membe sndiri...
tipu lah kalo x penah wat..
miszy sndiri pown pernah...tapi sikap syg terhadap kawan.. nak jaga perasaan kawan... miszy akan berfikir dahulu sebelum nak post sesuatu... sbb miszy dah rasew mcm manew "sahabat" sendiri... mengutuk kitew kat laman sosial nie...
wow!! perit... 
dan sbb itu juga miszy takot untuk berkwn ngn org..
x salah kalo adew laman sosial.... and x salah juga kalo jaga perasaan owg len kan sebelom post sesuatu...
betol kn????
so ...
" paham-paham sendiri lah "

p/s: post nie untuk peringatan kitew semua sbb kitew bukan lah seorang yg "sempurna" tepuk dada tanya lh selera.... 

Thursday, February 14, 2013

♥yok buat spageti!!!!♥

hye salam satu Malaysia... hehehe hari nie miszy nak jadi cheff "bujang" hehehe sesuai x???
so skunk korang kene panggil miszy.... "cheff miszy" okey....
ary nie miszy nk share ngan korang semua yang bujang-bujang mcm anew nk masakan yg paling ringkas
so jom ke dapur "bujang cheff"

Spageti ala miszy si bujang "poli" hahahah

barang-barang yang perlu adew.... kalo x dew... citew die x jadi lah spageti anda semua hahaha 
(gamba ehsan dari google)


  

♥1 packet mee spageti♥
♥sos kimball spageti♥
♥hirisan sebiji bawang besar n 2 bawang putih♥
♥lada boh♥
♥sosej dan sedikit cendawan butang♥

cara-caranya

♥mee spageti♥
rebus mee spageti dengan air sampai ia lembut 

♥kuah spageti♥
ambil satu periuk besar dan tuangkan sedikit minyak
tumis bawang merah dan bawang putih tersebut sehingga nek bau
campurkan bahan tumisan tersebut dengan satu "senduk" lada boh kacau sehingga pecah minyak
masukkan 1 botol sos kimball spageti 
masukkan gula, garam dan sedikit perasa 
campurkan sosej dan cendawan butang
kacau sehingga ia masak...

cak!!!!! dah siap!!!


p/s: so pasnie try lah buat untuk yg tersyg... hehehe miszy nk buat untuk my boyfie hehehe harap2 die suke sbb famili miszy dah asew and Alhamdulillah dapat komen yg positif :) selamat mencuba!!

Wednesday, February 13, 2013

"♥sem 3... pangkor mari♥"

salam satu Malaysia.. hehehe dari tajuk tu korang mesti dah tahu kan apew yg miszy nak citew kan kat kowang kan.. harus lah trip ke pangkor tu.. tol x??? hehehehe
hurm nk citew semua apew yg terjadi kat sana .. memang tak lah... hahaha sebb kang buhsan pulak dgr "jari miszy berceloteh" hehehe
so miszy wat keputusan tuk "share" kat korang gamba masa dekat "pangkor" bersama classmate...
jom teroka!!!

day 1......


♥bertolak dari poli sabak bernam ke pangkor ye!!!!♥
♥dalam feri bersama classmate "hanya 20 ringgit perjalanan pergi dan balik♥
♥sesampai di Pangkor terus nek van pink untuk ke chalet di teluk nipah ...."jambu gitu"♥


♥berkayak bersama classmate♥
♥bermain valleyball with my classmate♥
♥latihan dalam kumpulan bersama "group fishing"♥

day 2


♥ber"snorkeling di pulau gia♥
♥memancing dan mencari siput yat...yat.. bersama classmate♥
♥\karoke time.. masing2 tunjuk bakat hahaha♥

day 3


♥sukaneka bersama classmate hehehe♥
♥pink van dah mari.. ngeee kene balik dah :( ♥
♥akhirnya sampai semula ke lumut selamat tinggal pangkor♥


♥sem 3 pulau pangkor!!!!!!!!!! peace!!!!!!! ♥

p/s: balik dari pangkor asew badan dah nek lah ngee!!! nak kurus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, February 1, 2013

♥"pangkor punyew pasal!! sungai besar i'm coming"♥


Hehehe… hye salam satu Malaysia… hehehe wow!! Ary nie dah masuk bulan februari kan??? Hehehe x lama agie miszy cuti mid sem ….” Waduh-waduh nggak sabar mahu balik jaybee “ (amek ko indon mari sudah) hehehe…. Tapi sebelom cuti raya cina miszy akan ke  ‘’pangkor”… and yang bestnyew kali nie miszy bawa bby miszy sekali …. Sapew lagi kalo bukan bby “cumi” hehehe… hah!! Penat betol ary nie … sehari suntuk pergi merayau “sungai besar” bersama classmate hehehe sbb kan satu tujuan jewk … 
nk tawu apew??
Hahaha “kasut “crokklah” (x tawu lah miszy betol ke salah ejaan miszy tu ) hehehe… gara-gara snorkeling punyew pasal "melayang" 15 inggit walhal kat jaybee kasut crokk just 10 inggit jewk…. Ngee…
Jalan punya jalan cop!!!! Miszy nk ke kedai 2 inggit (miszy mampu kedai 2 inggit jewk x mcm kowang barang brand .. pewh!! Walah) apew lagi "capai" satu beg untuk si “bby cumi” hehehe die pown kene lah adew beg bawu ..x kan miszy jewk yg nak bawu tol x??? and nak jadikan citew.. jalan punyew jalan tup!!! Hehehe comel nyew “benda alah nie” so ngan wat mukew kesian minx classmate beli kan hahaha 2 inggit je x kan kedekot kot… hahahah…. Agak2 uols apew “benda alah tu”??? hahahaha….

Jeng…jeng….kalo  Kowang Nampak ada benda yg pelik … tu lah “benda alah” tu… hahahaha




p/s :-Spongebob merah hahaha !!!! Nampak sgt miszy nie  bawu berumo 2 tahun hahaha bukan 20 tawun … tol x???

Saturday, January 5, 2013

♥"gelagat si baby cumi and cimi."♥


Hai semua.... hehehe ops!! Apew yg biadap sgt miszy nie!! Bagilah salam dulu... hehehe betol x???
Kkkkk.... ASsALAMUALAIKUM semua :) ....hah!!! ary nie apew plak miszy nk membebel ek..?? agak2 uols lah apew yg miszy nk “bebelkan”??? hurm haruussss lah!!! Pasal anak2 miszy yg cerdik lagi pintar nie... hahaha adew2 jewlah miszy nie....

Manew lah anak2 miszy pegi laju sangat die lari hahaha sampai miszy pown dh penak mengeja diowang cey!!! (setakat kat dlm bilik x lari kemana lah ngeekkk) 

Sakit nyew aty ...asal nk makan timbul lak anak2 miszy nie atoiyai!!! G kat miszy kepala mulew mendongak pandang miszy hahaha “cumi2” pandai ea ko!! Nk mk jewk cari mama ko nie kalo x lari entah kemana.. semua tempat ko teroka bawah katil , belakan almari, bawah meja.. hahaha nasib roommate mama g outing ngee...
 (ceyh!! Dah bahasakan diri mamalah!!! Mama ke??? Mama lah sgt :P)




Hah tgk tu abis kaki penuh sampah dikaki hahaha mcm2 habuk ko sapu ye cumi ish!!!! Pasnie senang lah mama x yah beli penyapu.. sbb hang dah de hahaha hang jewlah yg sapu bilik mama confirm bersih!!! Hahaha

p/s:- cimi tdo jewk x abis2 entah mati entah hidup atoiyai!!!



Thursday, January 3, 2013

♥"cumi and cimi syg!!."♥


Selamat tawun bawu hehehe wow!!! “2013” seyh makin tua lah miszy cam nie atoiyai!!! Sedeynyew... skunk dah x dew angka 1 di depan tapi angka 2 di depan hahahah tua meyh!!! Mesty kowang dah senaraikan azam bawu kowang kan??? Hehehehe bapew banyak azam yang kowang list kan?? Azam tawun lepas dah terlaksana ke??? Bagi miszy ALHAMDULILLAH azam miszy yang tawun lepas hamper semua selamat di laksanakan ... hope azam kali nie akan terlaksana juga seperti tawun2 lepas 
INSYAALLAH... 

Hah!!! Skunk miszy kan dh sem 3 (cpat betul mase berlalu..)... yg sedey nyew kali nie miszy terpaksa berpisah ngan my kembar.. argh!! Mcm nak menjerit jewk... al-maklum miszy dapat asrama tapi die .. hurm..so utuk mengisi kesunyian miszy... miszy beli lah 2 ekor kura2 as my “anak” (rojak betol ah aq nie)...

Cak!!! cimi and cumi jom kitew teroka gamba comel anak2 miszy nie nak x?? Hehehe 



p/s: lapar plak!!! padahal bawu jewk breakfast haha x lama agie gemuk lah aq!!! :P