Tuesday, November 6, 2012

♥"epy bezday MAMA."♥

3.november.2012 haha hari yg dinanti2 oleh mama misy.. al-maklum lah ary lahir die yg 39 tawun hehehe.. mude kan my mom.. hehehe harus lah.... hah!! Miszy tawun nie x bagi apew2 pown just belikan kek tuk mama... hehehe sbb miszy kan skunk bergelar pelajar so susah siket nak kuar kan duit beli barang mahal2 hehehe... btw... miszy nk ucapkan selamat ary lahir kepada mama miszy yg ke – 39 tawun (dah tua meyh!!) semoga di murahkan rezeki dan sentiasa ceria selalu hehehe... and thanx sbb jaga miszy dari kecik sampai dah tua “Bangka” hahaha ... bukan tu jewk thanx jugak kat mama sebb tahan n sabar ngan karenah anak2 die terutamanya miszy yg agak keras kepala n baran nie hehehehe :P .... jom teroka gamba masew bezday mama miszy... hehehe “sweet sgt!!! “






p/s:-sedappp!!! mam kek.. duk poli x dpt mam kek!! hulu katew kan manew nk dpt kek!! hahaha

Thursday, October 11, 2012

♥"tambun ipoh & aidil travel!!! akhirnyew...."♥


Alhamdulillah .... siap sudah assignment trip and industry visit miszy.. hurm... banyak jugak cabaran yg  miszy terpaksa hadapi bilew amek kos pelancongan nie... mcm 2 hal jadi... bab duit, bab idea.. hahaha ngan penat nyew lagi... ish!! Igt kan if amek tourism miszy x banyak sgt keje.. tapi hahaha lagi teruk keje yg miszy dapat and yg paling penting “duit” selalu abis.. hahahaha... atoiyai....

k.. baru2 nie miszy pegi tambun , ipoh for my trip assigmnt ... hahaha penat betol!!! Tapi superb!! Best gile!! Hahaha sambil wat assigmet sambil tu enjoy ngan kawan2 ... hehehe.. walopun masa kt tambun banyak idea dan pandangan miszy n kawan2 miszy bercanggah... hehehe... 
tapi sebelom kiteowang gerak ke tambun ... kiteowang pi industry visit kat aidil tour & travel... hahaha wah cari keje ke??? hahahha!! .. x lah!! untuk wat mini project miszy tok sem 2 nie....sumpah penat gilew!!tapi seronok lah sbb banyak benda yg miszy n kawan2 miszy dapat... dari cara nak wat ticketing sampai tour package.. wow!! Amat berguna aw.. lagi2 kitew2 yg amek tourism nie.. hahaha .. so jom teroka gamba2 masa miszy kat ipoh!!! (untuk kali ke-2) hahaha







p/s:-g tambun igt family miszy.. al-maklumlah nie kali ke-2 nurul pi tambun.. argh!! indu mama    
      n papa :( sedey jewk bunyinyew... kan :(

Saturday, September 8, 2012

♥"balik kampong!!! oh!!oh!!oh!! bahau!!!"♥

Lai..lai..lai... hehehe hye uols!! Fuh dah “berlapuk” dah miszy nyew blog ... hahaha al-maklumlah miszy skunk agak bz “siket” hehehe dah masuk sem 2 kan... fuh!!! Padat betol jadual miszy... hehehe..
Dalam “bz2” miszy... smpat jugak miszy balik kampong miszy masa hari kemerdekaan Negara kitew.. hahaha yo!!! Bahau!!! Gempak gilew!!! Mcm2 tempat sepupu miszy bawa miszy and my kemba tersayang “iyka”  hahaha .... mmg "5 star "lah layanan yg kitewoang dapat... hahaha

Hurm...!! dlm epy2 miszy kt bahau tu adew gak pengalaman yg “agak” ngee!!! X tawu lah nak ckp ca ne... mana x nyew.. penat2 dari seremban nek train ke kl centre pastu nek “lrt” ke pudu hahaha tapi akhirnya punah harapan sbb tiket abis.... (ceh !! ayat x ley nak bapew belah) ape lagi.. jantong mula lah “dup..dap2” mcm2 owang miszy and iyka kol tapi.. hampeh.. x dew jawapan yg menarik... tapi hahaha thank to ekyn sbb saggup nak tumpangkan kiteowang balik poli... nasib bek lah klass ary isnin start kol 11 kalo x.. hurm.... so dari pudu kiteowang balik ke kl centre and terus amek train ke batang kali (rumah ekyn) hahaha nasib2....

Ngee!!! Boring kan asik tgk tulisan ?? penuh betol miszy bercerita kan??? Ngeee x pe2 miszy sajikan uols dengan gamba yg “agak” menarik...masew miszy “bercuti “hahah (ayat x nak kalah) :P di “bahau” :P

"otw to ulu bendul"

 "game time"

p/s: kadangkala pengalaman amat diperlukan dalam kehidupan seseorang..kerana dengan pengalaman yg kitew adewmembuatkan hidup kitew lebih berai untuk melakukan sesuatu perkara :) 

Monday, July 2, 2012

♥ cinta mereka ♥



setiap detik .. setiap masew... kehidupan manusia akan sentiasa berubah-ubah...
tapi cinta??? Adakah begitu juga?? Sentiasa berubah-ubah???
Mungkin ye!! Dan mungkin juga tidak!!!
Definisi cinta bagi setiap manusia sama ada si adam mahupun hawa amat berbeza...
Namun perasaan cinta ini juga telah menemukan mereka berdua....
Sehingga mereka dapat merasakan diri dicintai dan mencintai...

Tapi!!! Adakah cinta mereka akan kekal???
Persoalan yang sentiasa membelenggung diri mereka...
Walaubagaimanapun mereka yakin dengan hanya keikhlasan , ketulusan jiwa dan juga kesetiaan hati 
Akan membuatkan penantiaan  cinta mereka tidak sia-sia...

argh!!! bagaimana pula aku???
adakah aku akan terus begini sampai bila-bila....
menunggu cinta yang tidak pasti..
menunggu cinta yg penuh dengan kepura-puraan..??

nurkilan:miszynurul

p/s:pandai gak miszy berpuitis mlm2 buta nie hahahaha ....:P

♥penat merayap akhirnya butik turkuaz jadi pilihan...♥


cak!!!!!!!!!!!!!! hehehe dah cm mak nenek miszy nie lagi2 time pleasing "cermin mata" adik miszy nie hehehehe... btw... alhamdulillah setel sudah pencarian bintang benda alah bawah nie... hahaha nasib badan.. n nasib baik adew saiz!!! hahahaha kelaka gilew bile miszy try pakai beda alah "tu" hahaha nampak cam nak menari belet pown adew hahahaha.... sumpah!!!!!!!!!!!!!! segan nyew nak pakai binatang nie!!! hahaha aes duit "papa" miszy semata2 beli benda alah yang agak x "berfaedah " nie hahahaha.......


gamba tu mmg sengaja di "kecik" kan malu lah!!! hahahaha benda cm nie pown nk kene beli serabut2.......atoiyai..... 

p/s: sedap nyew "pekena" jus jagung ... buatan "angah"... :P

Monday, June 18, 2012

♥ "ops!!! cpat nyew !! dah nak abis upew nyew" ♥

   *kenduri di ipoh*

alhamdulillah tempah 2 bulan wat "short sem" nie banyak perubahan pada diri miszy... walopown masew dpat "short sem" nie miszy agak "memberontak" hehehehe.... tapi tup2 ops!! dah nk abes lah... hehehe ptgg nie kls terakhir !!!! wow!! seronoknyew!! nk balik jumpew mak cpat lah "ary rabu" argh!!!!

hah!! cuba tengok gamba kat ats tu!! tu gamba masew kenduri kat ipoh!!! byk jugak pengalaman yg misy dpat masa tolong my bestie "kak qina " syg... hehehe seronok weyh!!! dpat jalan ipoh!!! x dew lah miszy tercongok je kat "hulu" nie kan.... 

hahaha skali pandang kowang x plek ke??  yelah masa 2 bulan pengajian "short sem" miszy smpat lagi ber"jimba" (ceyh ayat perak noh) hahaha kat ipoh :P .. al-maklumlah kelas 2 kali seminggu so mmg "sempat" lah hehehe.......

ops!! dah lah miszy stop sampai sini je r!!!! nak bace "impact of information technology to tourism industry"
ngeee...!!! adew test woy!!!!! 


p/s:-oit!!! cik qina n cik iyka syg !! bangun lah pagi dah weyh!!!!!

Thursday, May 24, 2012

"♥alahai !!! ciannyew "makcik" nie!! :P♥"

hye u all... hurm dah lamew miszy x updte blog kan... hurm sejak "short sem" nie miszy agak bz 
(walopun klass hanya 2 ary ) hehehehe
hah!!!!! ary nie miszy x mo citew pasal aktiviti miszy...
but...
now ... miszy nk kenal kan roomate miszy masew "short sem" nie n kebetulan lak 21.5 ary tu bawu jewk kiteowg smbut bezday die.. hahaha gempak gilew... cian betol "makcik yewk" ....adat lah duk asrama....
time bezday r nak kacaw owg ...kaw...kaw.......
amik ko!!!!!!!!! 
satu botol bedak miszy abes gara2 bubuh kat "cik qina" nie!!!
hahahaha.... 

 *ko igt ngan mukew comel dpt wat kitowg benti kacaw ko!!! hahaha mmg x lah "makcik" :P
<>
<>
<>
<>
*amek ko!!!! hahahaha itu r banyak bunyi agie ye!!! :P

p/s: indu mama lah.... cepat2 lah 25.6 nak balik!!! walopun cuti 2 minggu jak!! kamek mok balit!!!!

Monday, April 30, 2012

♥mee "cleapot" hahahaha♥

argh!!!! tinggal lagie bapew ary nie nak "out" dari ini poli!!! time2 nie lah saat best bersama membe kesayangan... cik dirot...cik eyka aka tembam.... cik kina yg "tergile2" ngan "bird2" die tu... hahaha 
(ops!! bukan benda kuning aw) tapi (ANGRYBIRD) LAH.....
and...
my beuty sister "cik aina" 
argh!!!!! mcm x nak miss jewk saat2 kiteowang rapat nie!!! sumpah seronok!!!!
ops!!!!
korang tawu x apew nie???
<>
<>
<>
<>
<>
<>


sekali pandang mcm nee kolok right??? (alah makanan serawak tu) hahahaha
tapi sebenarnyew nie me yang "dimasak" menggunakan "cleapot" hahahaha
kelaka kot miszy x tawu lah nak panggil binatang tu apew hahahaha...
btw.... tulah last miszy beli pasnie mmg x r!! hahaha sumpah x sedap rasew "hangit" jewk lebey... 

p/s:-saat2 terakhir bersama membe2 nk gunakan baik2 x mo gado2 hahahaha..... (walopun cuti cuma 5 ary jewk) hahaha pastu sambug balik "short sem"





Monday, April 9, 2012

♥"miss die!!! bukan "duit" die"♥


hahaha jap!!!!!!!!!!!!!!!!! first!! amik nie!!! kiss dari cik miszy kitew nie..hahaha mahal aw nak dpt kiss dari iszy bukan semua owang ley dapat.. "bf" miszy pown x boley dapat punyew hehehe.....
hah!!! kowang mesti tertanye2 kan apew kaitan tajuk ka "atas" tu dengan gamba di bawah nie tol x???
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>

sebenarnyew miszy nak ceritew nie!!!! yang miszy windu gilew ngan yang pakai baju merah tu....
pakwe ea????
ops!!! x lah "papa miszy " lah
hahahaha
dah lamew x guwau2 ngan papa miszy yang otai gilew nie
indu gilew ngan sikap papa yang slalu nasihatkan nurul lagi2 bab2 "lelaki" sbb miszy nie degil siket...
hahahaha
apew kaitan ngan "duit" lak???
hahaha yelah biasew nyew owang akan katew kalo kitew teringat kat "ayah" kitew ramai akan katew ..sebenarnyew kite teringat kat duit die tl x???
tapi bagi miszy tu salah sama skali
sbb miszy betol2 miss papa sejak jaoh dari papa
rindu nk dgr die membebel
rindu nk tgk die menjahit kat tepi tangga..
rindu nk bawa kete sambil kene mawa ngan papa
rindu nk bawu asap rokok papa yang slalu wat miszy selsema n migrain...
argh!!! rindu saat2 tu...
argh!! cpat lah "final" dpt jumpa 5 minit pown cukuplah untuk lepas indu...

p/s: argh!! kenyang sangat pewot dah buncet... sbb asik melantak jewk nie lah padahnyew kalo makanan murah sgt hehehehe... (teruk punyew budax)

Thursday, March 22, 2012

miss my mom!!! :(


huh!! dh lamew x update blog..jap2!!! lamew ke???? hehehe ... result spm dah kuar?? hah betol ke?? ya allah nampak sgt miszy duduk kat hulu gilew2 sbb sampai berita "gempak" nie miszy x tawu... ngee....

hurm...~~~ mood:"sedey kejap"..... teringat zaman2 skolah dulu ... n masew ime amek result spm ngan my mom.. ya allah!! sumpah "aku rindu mama sangat2"... bilew duduk berjauhan ngan mama bawu miszy asew sunyi tanpa mama yg slama nie jaga miszy.... tempat miszy menangis n tempat miszy bercerita hilang mcm tu jewk.... ya allah.. x sangka mcm nie asew nyew hidup berjauhan ngan family.... asew mcm adew satu "beban" yang datang tiba2...

skunk... miszy asew menyesal sgt sbb dulu miszy slalu wat mama menangis.. slalu wat mama sakit aty ngan miszy.. slalu wat mama kene mawah ngan papa sbb pangai miszy.... slalu wat mama penat pk tentang perangai miszy yang x pernah berubah.... knp lah perangai miszy cam tu dulu!! andai masew dapat diputarkan semula insyaallah miszy akan jaga mama dgn baik tapi~~~!!! skunk.. argh!!! entah lah...

p/s:rindu gilew kat senyuman mama ...rindu gilew time mama ckp perkataan "wak lu" :(

Saturday, March 3, 2012

hari-hariku ceria bersama mereka!!! :)

cak!!! atoiyi lamew gak ek x update blog yang agak berlapok nie hehehe..... hah!!! cop2 miszy penat lah nak berleter lama jom jewk ah kitew teroka aktiviti miszy ke sungai besar wit my "cuyunk2" tersyg... hahahaha

*sempat lagi nk amek gamba depan kfc hahaha tapi masuk x pown...hehehe *


hah!! nie agie teruk!! kemaruk nak nek "benda alah" nie hehehehe

*hahaha pelik ???? haruslah "konon!! dpt pegang tangan owg yg tubuhkn kc" hahahaha poyo gile*


p/s:penat x tawu knp target nk tido satu ary tapi hah!! sades banyak keje lowm setel....