Sunday, June 19, 2011

"♥selamat hari bapa to papa!!!♥"

"♥khas untuk papa!!!♥"

cak!!! hehehe lawa x kek tu??? hehehe semperna hari bapa nie...miszy x beri hadiah kat papa..:( tapi "alhamdulillah" dgn duit yg miszy adew...miszy belikan "kek" untuk papa miszy....walaupun kek yg miszy beli "teramat lah" "simple" tapi misy epy sbb papa miszy "epy" hehehehe

hehehe!!! cantik kan??? cakap lah ye!!! kalo x??? miszy cincang uols pakai parang yg "agak" tumpul...hahaha wekkkkk:P...x dew lah..."just kidding" jak....by the way... sempena ary bapa nie...iszy nak ucapkan "selamat hari bapa" kepada papa miszy yang sememgnyew "hensem" sejak azali lagi...."papa....syg papa ketat2...thanx sbb pa sanggop berkorban demi melihat nurul berjaya.... sayang abah!!"(hehehe curi ayat dari citew "sayang abah" alah kat tv "astro prima tu") hahaha sempat ag promote tv ...:P


p/s:matew dah kecik beso...kecik beso dah nie...tengkok lak....aw!!! sakit nyew...hahahahaha

Saturday, June 11, 2011

wow!! bom dah meletup lah..ngeee....:P



"EEE.....DIE DAH MELETUPLAH..."
"ape yg dah meletup miszy"
"TU........"

sapew pulak yg miszy "gempar-gempurkan" nie....hahahaha sapew lagi kalao bukan sibunting....hehehehe aka "itam" hehehehe
thanx to "boboy" sbb banyak bunyi masew "itam" meletop
kalo x..miszy x tawu yg "itam" beranak kat bawah katil mama miszy..
hahahah...
yg pelik nye.........
bukan ibu kucing yg "meroyan"
taapi bapak kucing lak banyak bunyi hahahaha
pelik2.....

"BAPE EKOR??"


nie yang best nak shre nie hehehehe...semua sekali ade 4 ekor...
2 "itam"
1 "3 warna"
1 "itam n putih" (like panda hahaha)
hehehe semua comel2
tapi
yang peliknye.."itam" sukew sorokkan ank die yang "3 warna" tu
miszy try tanye mama..
mama cakap ....
die takot anak die yg "tu"
kene mkn dgn bapak kucing
sbb........bilew kucin "warne nie" idup
die akan jadi raja aka yg paling gagah lah...
hahaha..."gagah lah sgt"
sbb tu kucing yg "3 warna" nie jarang yg ley idup lama tau..
tapi miszy x tawu lah betul ke x...
ie cume kepercayaan owg jewk kot....
bagi miszy kalo mak si kucing x rety jaga anak die
mmg..."susah" lah kucing tu nak lihat dunia...
"ceh ayat x ley blah"
hahahah




p/s: perot lapa seyh....hahahaha

Sunday, June 5, 2011

"serabut seyh"

ngee..!!! sakit aty seyh bilew tgk blog miszy yg dah "terlebey" banyak "space" hahahaha...terus....x

dew mood nak update blog..atoiyai...bilew lah nak elok blog miszy...wahai kowang2 yg baik aty tolong

lah miszy elokkan balik blog miszy ygagak "berantakkan" atoiyai...ngah sedey nie...walaupown blog

miszy "berwajah" agak bawu tapi ape kan daya gara2 "space" yang terover sgt membuat kan miszy kureng ber "mood" so tolong lah wahai sahabatku sekalian....hurm....
apew2 hal jumpew miszy kat sini ya!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ym.....miszynurul@yahoo.com
x pown kowang tgglkn pesan kat"shoutbox" kesayangan miszy tu...
tolong lah "daku" wahai sahabatku....
*mood: tgh kacaw nie*












p/s:plezzzz tolong aq..serius!! kepala dah pening hahahaha

Saturday, June 4, 2011

"ngee!! x meletup ke???"

"meletup" wow!!! apew seyh yg meletup nyew??? hehehe...."mcm" interesting jewk citew miszy kali nie....(interesting lah sgt!! ngee~~) hahahaha... *mood:mcm nak nganjing diri sendiri*


"hehehe.......apew yg meletup miszy....."
"tuh...perot die bilew jalan banyak sgt.."
"perot sapew??"
"PEROT "MISS ITAM " TUH LAH NGEE!!!! SAH JAP AG GEWENTI DIE MELETUP"
"dasyat seyh...manew adew perut bley meletup ..dlm adew isi lah ...bukan cam belon!!"
"hehehe ...sowie lah ..kurang arif..ngee....."

"cak!!! hahaha saya lah yg "cik miszy" gempar gempur kan...hehehe walopown sye muda ag...
(mcm tawu2 jewk die muda hahahaha) masuk nie dah 3 kali sye bunting hehehe...beso x perut "daku" ...."

"ish...syew paling menyampah owg snap gamba sye.....plezz lah...syew tawu syew "menarik...tertarik" hehehehe so x yah amek lebey2 ea.....(perasan sudah)..'"


"nie lah kalo owg dah gilew nak bergamba..sampai gamba syew pown die amek...ea!! miszy syew hanya seekor kucing yg "bunting" saje lah...bukan mode sambilan untuk awk...ish!!! mls layan mu miszy...."

"SI BUNTING"


haha..apew seyh miszy kalo leyh semua gamba die nak kucing tu "bercakap" kang die cakap betul2 kang tergamam ko miszy ngeee......"aq x sanggup nak dgr" hehehehe
*mood:ngah kacaw*



miszy kali nie just nak bagi information (ceh speaking jap) hahahaha sambung...sambung.....pasal "si bunting" if dah ayat "si" tu x kan untuk manusia..mestilah untuk "binatang kan" ... so jom samew2 kitew teroka dunia "kucing" yg x bapew nak besar..hehehehe...


okey untuk pengetahuan kowang...kucing aka cat kalo bunting x samew cam manusia sampai 9 bulan...diowg cuma bunting dalam 2 bulan lebey jewk....
wow sekejap jewk upewnyew....
(tapi asal miszy asew cam lamew jewk si itam bwak perot die yg besa tu ke hulu ke hilir...hehehe)
"die kembung pastu kempis"
"pastu keluarlah 6 ekor anak kucing"
wow!!!! gilew lah.....6 ekor tu.....tanpa bantuan apew2 tu...
if manusia bersalin mesti ada bantuan...
tapi kucing??? fuh gilew lah.....

tapi..kesian kebanyakkan owg sekarang x hargai kucing .....
diowg sanggup "tendang" diowg tanpa belas kasihan...
sampai yg adew hentak diowg pakai batu bila diowg curi ikan
(pernah terjadi kat kawasan umah miszy)
sedey seyh bilew tgk kucing tu meronta2...
padahal!!
melayu tu yg buat!!
ngeee...
so kesimpula nyew......cube kowg imaging anak kowg yg kene hentak kene tendang...
miszy nak tgk kowg nanges ke x....
so x dew ke belas kasihan sikit pown kat kucing...
"die" pown idup kat dunia nie beb..
if diowg curi makanan kowang....
bukan nyew diowg curi "satu peti ais" kowang kang??
so x payah r nak ter pekik2 pasal "kucing amek mknan" ko
"ea x abes ar periuk nasi ko!!!"
*mood:geram bilew igt kisah hentak meng"hentak" nie*








p/s: weyh...nak nanges seyh bilew wat entry pasal kucing...sbb miszy salah seorg peminat haiwan yg cumell nie...hehehehe "touching" kejap bilew citew kan kes hentak meng"hentak" nie atoiyai.....lagi2 bilew die beraku depan matew miszy sendiri sampai demam di "buat" nyew...ngee...!!!

Wednesday, June 1, 2011

blogger!!!! hahahaha

cak!!! hye semua bertemu kembali dalam rancangan "bersama miszy" hahaha ...poyo seyh introduction yg telah diberikan oleh miszy....(try gune ayt skema jap) hahahaha...

jap2...dah bapew ary miszy x update blog ek......??? hurm alah bawu 3 ary kot...hehehe

tapi miszy dah rase len mcm gilew....hehehe yelah kalo ley...nak dok mengadap lappy jewk...tapi apew kan daya wat masew nie miszy bz ngan keje2 miszy yg banyak tertangguh...so mlm nie miszy igt nk beri masew untuk "membelai blog miszy" nie kesian die dah lamew x di"belai" hahaha.....


ary ie gak miszy nak share tentg apew yg miszy alami selama miszy x meng"update" blog miszy yg agak cumell nie..."ceh...wah..." puji konon...hahaha...(yeah kalo x aq yg puji ko nak puji kewr???) hahahaha


30.05.2011

tarikh yg akan miszy igt smpai bilew2.....urm...hehehe (ketawa sendiri jap) hehehe manew lah miszy x ketawa if miszy igt someone yg ley wat miszy gilew hehehe...sape lagi kalo bukan my"tony" hehehe......best gilew bilew miszy dpt jumpew die....yg x ley blah.....bawu pertama kali jumpew...tapi ...................bape banyak kali die kene "cepuk" ngan miszy hahaha itulah.....die sukew panggil miszy "gilew" ya allah x patot betul....adew ke patot muka yg "lawa" nie die panggil "gilew" hahaha teruk2...(jap2 perasan lawa jap) hahaha ngee....~!! hahaha


miszy harap hubungan kiteowg still smpai bilew2....x mo lah men tukar2 ag..penat r.......rugi masew jewk nak ari yg len....hehehehe ko panggil aq "gilew" aq panggil ko sepet sampai bilew2 hahaha......





p/s:kepala tgh pening gara "migrain" argh!!! benci2...mama ..papa..."help me"!!! hahahaha dah nek tingtong nie!! ngee!!!