Tuesday, December 13, 2011

♥"akhiryew siap jugak ...tgl nk "go" jewk"♥


argh!! tgk pada "face" tu pown dh nampak miszy lebey tenang skunk... alhamdulillah semuanyew berjalan lancar..walaupown banyak "dugaan mahupown cabaran" masa miszy setelkan "urusan" belaja.... atoiyai blom blaja agie miszy dah mcm nk "separuh mati" hahaha... (teruk betol pangai dak nie kan)
sumpah!! miszy cakap...
miszy dah x mo wat keje last2 minit nie...
fuh!!! dasyat gilew..
so ....dgr sini "nenek miszy" nk bagi nasihat....
"KALO KO X NK PENINGKAN KEPALA NGAN MASALAH LAMEW2 BEK PI CPAT2 SETELKAN...X PAYAH LAH NK SIMPAN2..SBB SETIAP MASALAH MESTY ADEW JALANNYEW.... HADAPI JEWK NGAN "RELA ATY" X PERLULAH KORANG NK TAKOT2..SBB BENDA TU KORANG KENE TEMPOH GAK... TOL X?? RENUNG2 KAN....SELAMAT BERJUANG" :p

p/s:x saba nk masuk ke "alam" kampus :)

Monday, November 28, 2011

♥"alhamdulillah...akhirnyew..."♥

hah!!! tgk tajok mesty uols ngah "pk" kan miszy ckp pasal apew.... jap2!!! nk cari gamba.... if uols tgk gamba kat bawah nie... "confirm" uols tawu tajok entry miszy tu dew kaitan ngan apew.... n siape?? hehehe jom2... teroka sinie!!!

hahaha...kalo kain dah "terjuntai" mcm tu
x laen x bukan "ini" budax baru lepas
"potong"
ops!!! kasarnyew bahasa..hahaha teruk pangai...
ramai membe2 miszy mawa bilew dapat tawu adik miszy yg bawu jewk "darjah 2"
nk sunat... diowg katew "kesian " kat budax tu...
atoiyai... bukan nyew miszy yg paksew die sunat syg....
"si baby" nie yg rela aty nk...
tapi alhamdulillah semuanyew berjalan lancar...
hahahaha...
miszy tabik "spring" ngan adik miszy nie
sbb..kebanyakkan budax kalo nk "ehem" jewk melalak x ingat dunia tol x???
tapi adik miszy siap berzikir ... bace surah lagi..kuat2...
hehehe "dokte" tu "tersengih" jewk tgk adik miszy nie... ehehehe
(nasib ko tua dokte ...kalo mudew dah lama "den" kebas)
hah!!!! dokte tu adew gak cakap....
"NAK "berkhatan" SEELOK-ELOKNYEW TIME "DIOWNG" DARJAH 4 ATAU 5"
nk tawu sbb nyew??
hahaha entah.... miszy pown x tawu :P

p/s: segan miszy nk tulis "perkataan" "berkhatan"...

Saturday, November 19, 2011

♥"doodle!!! yg ke-2 beb!!"♥

hah!! cak!!! jumpa lagi kitew di segmen "doodle"
(wah..wah..wah.. dah mcm tv show seyh)
hahaha... nie doodle miszy yg ke-2
adew perubahan x???
hahaha
harus lah adew...
matew doodle miszy dah "agak" cantik kan??
hahaha x mcm yg "first"
sampai2 my mom n papa ketawa kan "doodle" miszy yg first tu!!
ngee sedey jewk dgr sore ketawa diowg
hahahaha...
bilew tgk balik...
ahahahaha..
miszy pown gelak besa..
hahaha
lagi2 "tang" mata
betol x??
kowang x caye..
kowang tgk n judge sendiri...
haha

p/s:try guna paint yg sememgnyew adew kat lappy nie.... hehehe last2 jady beb!!! :)

Friday, November 18, 2011

♥"wow!! my first "doodle" hehehe"♥

hah!! nampak x yg kat "atas" tu hahaha wow!! amazing right??? x penah2 miszy wat doodle ary nie jewk tup2 nk wat doodle...hahaha miszy tgk doodle miszy nie dah mcm "badot" hahaha yg "kat circus" tu hahaha
berkat cik "google" cik"paint.net" and cik "photoscape" akhirnyew jadi gak "benda" alah yg rumit..hehehe....
kenapa???
korang mesty nk try kan???
bilew tgk "doodle" miszy berjaya tanpa bantu "photoshop"
hahaha try lah....
sbb "dunia" doodle nie besar aw...
mcm2 ley wat...
tunggu next doodle dari miszy ea...
segala "kutukan" anda amat diperlukan ..
tuk miszy nk perbaiki "doodle" miszy yg agak "buwok" nie
hehehe :P

p/s:oit cik miszy syg..semua owg dh pakai photo yg x bape nak "shop" tu hahaha ko nie kuno lah budax!!! ( bengong!! sungguh ...kutuk diri sendiri upewnyew) hahaha sades gilew perangai..:P

Saturday, November 5, 2011

"♥contest blog terbaik punyaa!!♥"

hah!!! uols nampak x "banner" kat ats tu hehehe... "contest blog terbaik punyee"?? wow!! layak ke ??? miszy join ek???
sebenarnyew miszy telah di "tag" oley cik adek manis nie..."eiqa"
alahai thanx ya.sbb tag miszy...:)
so...spew2 yg nak try join "contest" nie apew lagi klik jewk kat banner di "atas" tu...then..
jgn lupew ...sebelom nk join "contest" tu rety2 kan lah diri tu bace "rule2" die...
hahahaha... jgn buat "contest" nie cam hak milik korang plak :P hehehe
ops!! lupew plak!! hah!! miszy nak tag...
hurm....sapew ek....
jap2....
hurm....
ngah pk nie!!!
sapew ek.....
hurm...
okey...dah jumpew pown...
miszy tag owg yg miszy rapat je lah
hahaha sng...:)

fy mokhtar
nanoochann


p/s:try join "contest" nie plak...hai... miszy..miszy.. "confirm" x ley menang punyew hahaha :P

Tuesday, November 1, 2011

"♥hurm!! kawan??? alamak!!! knp??? ♥"

hah!! mungkin situasi kat atas nie penah terjadi kat korang..betul x???
hurm!!.. by the way...situasi nie pown penah terjadi kat miszy aw....
semasa miszy dalam situasi yg mcm nie....
x dinafikan miszy mula "naik anto"
sbb time nie diri kitew jadi "serba x kena" mcm persoalan yg "ber"main2 dalam fikiran kitew...
pada masew yg sama kitew rasew mcm nk maki si "dia" pown adew... betol x??
sedngkan slama nie hubungan kitew ngan si "dia" okey sahaja..tapi tiba2 jewk die ckp mcm nie..
hahaha..sebijik mcm miszy alami .....
tapi!!!

sebenarnyew..situasi cam nie x perlulah kitew nk menangis "me"raung2...
nk marah "die" x tentu pasal...
dan tanyew die "kenapa..kenapa dan kenapa"..
kitew cume perlu "trima" keputusan die...
x salahkan kalo kitew jadi kawan dulu...
sbb dah terbukti yg "jodoh pertemuan di tangan tuhan"...
so x perlulah kitew "ter"kejar2 cinta yg x pasti...
kalo adew jodoh...pasti kitew akan bersamanyew semula...
tapi kalo x...mungkin Allah ingin memberikan kitew seseorang yg lebey baik dari die...

jadi...jgnlah sbb situasi di atas..
kitew ngan si"die" x bertego sapa...
mungkin adew sbb die buat keputusn cam tu...
yg penting skunk...
trima dgn aty yg terbuka...
dan yg paling penting try untuk anggap die "as your bff not your "musuh"

p/s: hah nasihat nie bukan untuk miszy jewk..sapew2 yg terasa tu amik nie sbgai satu cadangan yg bernas untuk lupakan die sedikit demi sedikit ...:)